Обавештења

 

Такмичења 

 

* Ученик шестог разреда, Никола Гарашанин, на Општинском такмичењу из физике остварио је 52 бода и тиме освојио 3. место на основу којег наставља такмичење знања и на Окружном нивоу. 
* Похваљујемо предметног наставника Александра Зечевића и све ученике који су узели учешће и показали интересовање.

*Били смо домаћини Општинског такмичења из географије за ученике седмог и осмог разреда. Ученици наше школе постигли су запажене резултате. Ученица 7. разреда, Драгана Павловић, заузела је прво место. Ученик 7. разреда, Илија Јовичић, и ученица 8. разреда, Кристина Коларевић, заузели су друго место, а ученица Сара Тадић ( 8. разред ) заузела је треће место. Честитамо нашим ученицима и колегиници Јелени Кричкић. Желимо им успех у даљем такмичењу.

Још петорица ученика су нас обрадовали својим успесима на општинским такмичењима.
* Стефан Нешић ( 8. разред) заузео је 3. место из енглеског језика и пласирао се на Окружно такмичење.
*На Окружно такмичење из математике пласирао се и Урош Величковић 
( 6. разред ). 
*На Општинском такмичењу у шаху Илија Јовичић (7-2. разред) заузео је 1. место, Илија Зорић (7-2. разред) освојио 2. место и Младен Мијатовић (8. разред) остварио је 3 место и пласман на Окружно такмичење.

Честитамо ученицима и предметним наставницима и желимо им успех у даљем такмичењу!

 

У суботу 24. марта одржано је Општинско такмичење из српског језика. Ученик наше школе Милош Мијатовић ( 6. разред), заузео је друго место и пласирао се на Окружно такмичење. Честитамо Милошу и желимо му успех у даљем такмичењу.

 

Покренимо нашу децу

 

 Tрадиционално смо били домаћини Општинског такмичења у малом фудбалу за ученике свих једанаест основних школа са територије Општине Аранђеловац.

Прво место заузели су ученици ОШ ,,Светолик Ранковић".
Друго место освојили су ученици ОШ ,,Свети Сава".
Треће место заузели су ученици ОШ ,,Милош Обреновић".
Стручни жири састављен од наставника физичког васпитања изабрао је најбоље појединце:
За најбољег играча турнира проглашен је Немања Вуковић, ученик ОШ ,,Светолик Ранковић".
За најбољег голмана на турниру проглашен је Огњен Вошњаковић из ОШ ,,Свети Сава".
Три првопласиране екипе и најуспешнији појединци награђени су мадаљама и пехарима.
На спортском терену наше школе одржан је и Јавни час ученика млађих разреда у оквиру пројекта компаније Књаз Милош (aqua viva) на тему „ Покренимо нашу децу". Ученици су вежбали са својим наставницима и директорком школе у присуству Милице Поповић, представнице компаније Књаз Милош.

 

Сарадња са локалним компанијама

 

 Обележена је четврта годишњица успешне сарадње наше школе и компаније Венчац Омуа-е.

Пригодним дружењем и изложбом ученичких радова од рециклираних материјала обележен је међународни празник Дан жена. 
Представили смо стихове ученика старијих разреда о значају рециклаже и бриге о заштити животне средине уз посебно истицање мотива Венчаца и сарадње школе са овом компанијом. 
Током изложбе ученици млађих разреда матичне школе и издвојеног одељења из Мариновца активно су учествовали у радионици израде поклона поводом празника користећи различите облике употребљених предмета и тиме показали значај рециклирања.
Ученици су се спонтано дружили, стварали, давали интервјуе... 
Представници компаније су и ове године посебно наградили три најбоља рада стога према њиховим критеријумима награђене су: 
1. Николија Весовић, ученица 3. разреда (бицикл)
2. Ксенија Јоковић, ученица 5. разреда (таблет)
3. Aнђела Вуковић, ученица 1. разреда (мобилни телефон)
Жири у трочланом саставу и ове године имао је озбиљан и тежак посао пред собом с обзиром на то да су ученици, посебно мотивисани наградама и прошлогодишњим изложбама, уприличили врло необичне и функционалне радове и поставке, при чему се уочава примена усвојених знања у свакодневним животним околностима. У ишчекивању првог јубилеја, петогодишње сарадње, позивамо ученике да размишљају у еко духу и на време приступе прикупљању материјала и остваривању замишљеног.

 

Дан књиге

 

Симболично у 11.55h, под слоганом ,, Кад отвориш књигу, отвори се срце" поводом обележавања 21. фебруара, Међународног дана матерњег језика, гост наше школе био је Владета Коларевић, нама увек драги гост. Већ најављено дружење протекло је у веома пријатној и срдачној атмосфери. Уз додатно обраћање наставника српског језика и библиотекара направљена је веза између историјског развоја језика, његовог очувања; писане и живе речи и важности очувања културне баштине и њеног преношења на будуће генерације. Важност читања је истакнута као приоритет и библиотека би требало да буде центар сваке школе.

 

Ми волимо науку 

 

Посетили смо 11. Фестивал науке у Београду и уживали у интерактивним поставкама где су ученици доживели бројне научне изазове. 
Наши радозналци су се упознали са елементима прве помоћи, сигурном вожњом, истраживали су археолошко благо наше земље, сазнали како настају ледници, који су састојци потребни да се направи вулкан, где су смештени рецептори у мозгу, по чему се разликује кинетичка и потенцијална енергија, приступали хемијским експериметима и још много тога.
Присуствовали смо научном перформансу под именом Наука из филмова који је веома спонтано и срдачно водио Стив Вулф из Холивуда. 
Посебно је било занимљиво у двобоју један на један (што је био и овогодишњи слоган Фестивала) са виртуелним животињама на атлетској стази, при чему су ученици, забављајући се, сазнавали основне карактеристике одређених животињских врста.

 

Прослава Светог Саве

 

У суботу су ученици наше школе прославили школску славу, Светог Саву. На фотографијама су забележени неки занимљиви тренуци у просторијама школе у Бањи и Брезовцу.

 

 

 

 

ПРИПРЕМНА НАСТАВА ЗА УЧЕНИКЕ 8. РАЗРЕДА У ШКОЛСКОЈ  2017/2018. Г

*ПРЕМА ЗАКОНУ О ОСНОВНОМ ОБРАЗОВАЊУ И ВАСПИТАЊУ ЧЛ.32 СТАВУ 10.

 

,,Школа је дужна да организује ПРИПРЕМУ ученика за полагање завршног испита током другог полугодишта осмог разреда,а десет дана пре полагања испита најмање два часа дневно.“

 У току  II полугодишта

 (од 12.02.2018. до 31.05.2018.)     (од 01.06.2018. до 14.06.2018.)

       1.     Српски језик по 13 часова + 8 часова              

2.     Математика 13 часова + 8 часова

3.     Биологија 7 часова + 4 часа

4.     Историја  6 часова + 4 часа

5.     Географија 6 часова + 4 часа

6.     Физика  5 часова + 4 часа

7.     Хемија 4 часа + 4 часа

 Укупно 54 часа+36 часова = 90 укупно

 

Часове уписивати у дневнике Осталих облика рада (мале дневнике)

Распоред реализације припремне наставе:

 

1.Понедељак: Биологија и хемија - Валентина Јакимова

2.Уторак:Географија/Историја наизменично Јелена Кричкић - Ђорђе Дончић

3.Среда: Српски језик - Марина Вуколић

4.Четвртак: Математика - Данијела Недељковић 

5.Петак: Физика - Александар Зечевић

 

*Припремна настава ће се реализовази 7. и 8. час од 12:50 – 14:20. 

 

*Овај распоред  одржавања припремне наставе важи за период 12.02.2018. до 31.05.2018. године -54 часа

 *Припремна настава од 01.06.2018. до 18.06.2018. за ово време када је то предвиђено распоредом  редовних часова ових наставних предмета -36 часова

 

 У Бањи Директор школе

12.02.2018. 

 

 

 

 

 

 

ПРИЈЕМ ЂАКА ПРВАКА

 

Драги прваци,

Срећан вам полазак у школу!

 

У име свих ученика, запослених, а посебно учитеља првих разреда, поздрављам вас.

Данас сте ви наши најважнији ђаци.  Најбитнији сте својим родитељима који су вас са поносом довели и испратили у школу.

Најпречи сте нама, својим учитељима који ће вас са радошћу и родитељском љубављу увести у свет слова и бројки.  Данас улазите у кућу знања у којој ће вам се открити нови непознати светови.

Научићете зашто пада киша, где сунце изгрева, како се чита, пише и рачуна. Заронићете у књиге у којима живе добре виле, чаробњаци... Учићете уз игру, дружење и разговор са нама, вашим учитељима. А када све то сазнате, бићете важни пред браћом и сестрама,  другарима, комшијама. Пожелећете да знате још више и онда ће вам се отворити нова врата знања, нови занимљиви светови које ћете са осмехом истраживати.

До сада сте имали другове у згради, улици и вртићу. Сада вас је више те вам се пружа прилика да заиграте неке нове, занимљиве игре и да схватите да је једна од битних ствари у животу имати добре пријатеље. Уз добре другаре лакше је делити радоста, али и бригу, јер се радост увеличава,  а брига смањује онолико пута са колико је пријатеља поделите.

Родитељи су вас научили да се стан мора чувати и чистити, тако треба да се настави и у школи.  Од данас је она ваша друга кућа, чувајте је и одржавајте чисто јер ће вам бити здравије, удобније и лепше.

Срећна вам прва слова, драги прваци! Нека вас кроз школовање прате радост учења и добри учитељи, а кроз живот  здравље, срећа и успех у свему што радите!

 Директор школе,

 Светлана Ранковић

 Резултати пробног завршног испита

Ученици VIII разреда наше школе приступили су изради пробног завршног испита на основу којег су предметни наставници као и ученици добили увид у вези са планом активности за наредни период, како би се ученици што боље припремили за израду завршног испита.

 Свих 28 ученика осмог разреда радило је тестове, традиционално, из српског језика, математике као и из комбинованог теста који обухвата  предмете: историја, биологија, географија, физика и хемија. Резултати на нивоу оба одељења су:

Српски језик

 

Математика 

Комбиновани

 

 

Посета Народној библиотеци ,,Свети Саваʼʼ у Аранђеловцу

Ученици петог и шестог разреда наше школе у петак, 15. априла, посетили су Народну библиотеку ,,Свети Саваʼʼ у Аранђелоцу где су присуствовали креативној радионици Учени фес. Радионица је организована по мотивима књиге "Изненађење на Сретење" Данијеле Вулићевић. Након разговора о историји Шумадије, свакодневном животу од пре два века и Првом српском устанку, уследио је креативни део у коме су деца цртала предмете из прошлости. Одломак из књиге "Игроказ" увео је децу у радњу романа , а игра "Глувих телефона" им је показала како су се у прошлости преносиле поруке. Тако се реч "ашиковање" на крају игре претворила у "камени вукови".
Уз помоћ ученика, драматизован је одломак "Учени фес", по коме је радионица и добила име.
Ученицима је посебно скренута пажња на значај учења националне историје, кроз упознавање са старинским предметима, изразима и речима које су се некада користиле. На крају су њихови радови изложени на пано који ће бити изложен у Основној школи ,,Први српски устанакʼʼ. Фотографије са ове поучне радионице погледајте у одељку галерије.

 

Школско такмичење у изражајном читању

Поводом обележавања Светског дана поезије у понедељак, 21.03.2016. одржано је школско тамичење у изражаном рецитовањуУченици млађег узраста, од I до IV разреда, показали су велику заинтересованост и остварили следеће резултате:

 

 1. Милош Мијатовић, IV разред – 1. место
 2. Нина Радивојевић, II разред – 2. место
 3. Никола Драмићанин, III разред – 3. место
 4. Јована Томковић, I разред – похвала
 5. Јана Томковић, I разред – похвала
 6. Андреј Дукић, II разред
 7. Наталија Весовић, II разред
 8. Милан Митровић, III разред
 9. Огњен Милићевић, IV разред
 10. Давид Јовичић, IV разред

 

Ученици средњег узраста, од V до VIII разреда, остварили су следеће резултате:

 

 1. Магдалина Катанић, VIII/1. разред  - 1. место
 2. Николина Радисављевић, V/1. разред -  2. место
 3. Марко Јовановић, V/2. разред – 3. место
 4. Минић Матија, V/1. разред
 5. Богдан Прелић, VII. разред
 6. Вељко Јовичић, VIII/1. разред

 

Ученици који су освојили прво место унутар својих категорија настављају такмичење на Општинском нивоу које ће се одржати у среду, 30. 03. 2016. у Народној библиотеци ,,Свети Саваʼʼ у Аранђеловцу.

 

 

Пласман на Општинско такмичење из Географије

 

Наша школа у недељу, 13.03.2016. године била је домаћин Општинском  такмичењу из Географије. Ученици који су се пласирали у наредни круг такмичења су: 

 

 1. Милица Томић, VIII  разред,  82 поена – 2. место
 2. Катарина Шћекић, VII разред,  88 поена – 2. место

               

                     Честитамо свима!

 

Резултати Општинског такмичења из Српског језика и језичке културе

Наставак такмичења на окружном нивоу остварио је:

 

Илија Јовичић, ученик V/2 разреда, 16 поена – 3. место.

 

Честитамо свим ученицима на показаном знању.

 

Окружно такмичење треба да се одржи 03. априла 2016. године у Крагујевцу.

 

Изложба ученичких радова

 

Четврту годину  за редом компанија Venčac Omya са седиштем у Бањи наставља са мотивисањем ученика наше школе да размишљају и стварају у духу здравог односа према животној  средини, смањењу загађености и значају рециклаже. С том мишљу, 08.03.2016. године одржана је такмичарска изложба ученичких радова од рециклираног материјала.

Сви ученици су , на свој начин, показали како заједно можемо смањити загађеност и улепшати нашу средину користећи рециклажне материјале. 

Компанија Venčac Omya наградила је шест ученика наше школе:  слатким пакетима, школским прибор и за најбољи рад  додељен је таблет. Школа је на поклон добила нови рачунар.

 

Честитамо награђеним ученицима и свима који су учествовали!

Захваљујемо се компанији Venčac Omya  и радујемо се наставку будуће сарадње.

 

6. место  -  Анђелина Аранђеловић, IV разред

5. место – Елена Антић, II разред

4. место -  Александар Коларевић, VIII разред

3. место -  Филип Мирић,  III разред

2. место  - Ученици IV разреда издвојеног одељења из Брезовц

1. место – Аница Матић, V разред

 

 

Резултати Општинског тамкичења из математике:

Милош Јовичић 60 бодова, ученик III разреда  освојио је  3. место.

Милица Мијовић 55 бодова, ученица IV, разреда освојила је похвалу.

Лука Радивојевић 50 бодова, ученик IV разреда освојио је похвалу.

                                    Честитамо!            

             

Резултати Општинског такмичења из Књижевне олимпијаде:

Пласман на Окружно такмичење оствариле су:

 1. Бојана Вујановић, VIII разред
 2. Ана Милановић, VIII разред

Окружно такмичење одржaће се 02.04.2016. у Крагујевцу.

                                Честитамо!            

 

 

Резултати школског такмичења из историје:

Према броју освојених бодова на Општинском такмичењу учествоваће следећи ученици:

 1. Кристина Коларевић, VI рaзред
 2. Младен Мијатовић, VI разред
 3. Александар Коларевић, VIII разред
 4. Љубомир Белоица, VIII разред
 5. Јован Радовић, VIII разред

 

Школско такмичење

Школског такмичења из српског језика обухватило је два тестирања, из области Српског језика и језичке културе и из Књижевне олимпијаде.

Према броју освојених бодова на Општинском такмичењу из Српског језика и језичке културе учествоваће следећи ученици:

1.        Лука Вуковић V рaзред

2.        Тамара Јовановић V рaзред

3.        Иван Ристовић V рaзред

4.        Илија Јовичић V рaзред

5.        Немања Нешић VI рaзред

6.        Јана Мрљеш VII рaзред

7.        Катарина Шћекић VII рaзред     

8.        Богдан Прелић VII рaзред

9.        Милица Томић VIII рaзред

10.    Марија Радивојевић VIII рaзред    

Према броју освојених бодова на Општинском такмичењу из Књижевне олимпијаде учествоваће следећи ученици:

1.        Илија Маринковић VIII рaзред (14 б.)

2.        Невена Ђуровић VIII рaзред (14 б.)

3.        Ана Милановић VIII рaзред (14 б.) 

4.        Бојана Вујановић VIII рaзред (14 б.)

 

 

Резултати школског такмичења из математике

На школском такмичењу учествовали су сви ученици наше школе.

Према броју освојених бодова на Општинском такмичењу учествоваће следећи ученици:

1.       Шћекић Катарина VII разред  (65 бодова)

2.       Нешић Немања VI разред  (60 бодова)

3.       Јовичић Илија V разред  (60 бодова)

4.       Радивојевић Лука IV разред  (60 бодова)

5.       Мијовић Милица IV разред  (60 бодова)

6.       Јовичић Милош III разред  (50 бодова)

7.       Јовичић Марко III разред   (50 бодова)

8.       Маринковић Анастасија III Разред  (50 бодова)

 

Календар и ритам рада

Прво полугодиште почиње у уторак 1. септембра 2015.године, а завршава се у петак 29.01.2016. године.

Друго полугодиште почиње у среду  17. фебруара 2016. године, а завршава се у уторак  1.јуна 2016. године за ученике осмог разреда,  односно у среда 15. јуна 2016. године за ученике од првог до седмог разреда.

Пролећни распуст почиње у четвртак, 28. априла 2016. а завршава се у уторак 03. маја 2016. године.

Летњи распуст почиње у четвртак, 16.06.2016. а завршава се у среду  31.08.2016. године.

Подела ђачких књижица на крају првог полугодишта обавиће се задњи час задњег дана наставе у првом полугодишту.

Свечана подела ђачких књижица за ученике од првог до седмог разреда обавиће се  28.06.2016.године, а подела сведочанстава и диплома ученицима осмог разреда у среда, 08.06.2016. године. 

У матичној школи се настава изводи у две смене: предметна настава ради увек пре подне због  великог броја ученика који користе превоз а до првог аутобусног стајалишта пешаче преко четири километара. У поподневној смени ради разредна настава са могућношћу промене  смена на месечном нивоу.
 

пре подне

после подне

1. час   7:30 –  8:15

2. час   8:20 –  9:05

3. час   9:25 – 10:10

4. час 10:25 – 11:10

5. час 11:15 – 12:00

6. час 12:05 – 12:45

7. час 12:50 -  13:30

 

1. час 13:30 – 14:15

2. час 14:20 – 15:05

3. час 15:25 – 16:10

4. час 16:20 – 17:05

5. час 17:10 – 17:55

6. час 18:00 – 18:45 

 

 

 

 

 

 

 

 

Што се издвoјених одељења тиче, у Мариновцу и Брезовцу настава почиње у 8 часова и завршава 13:20 односно према предвиђеном распореду часова за сваки разред. 

пре подне

1. час   8:00 –  8:45

2. час   8:50 –  9:35

3. час   9:55 – 10:40

4. час 10:55 – 11:40

5. час 11:45 – 12:30

6. час 12:35 – 13:20